Akoestiek is alom aanwezig.

Soms wil je veel galm. Zoals in deze kerk die Alfred Hitchcock in 1963 voor zijn film ‘The Birds’ gebruikte.


Soms wil je gecontroleerde galm. Bijvoorbeeld in een concertgebouw.

En soms wil je minimale delay. Zoals in een opnamestudio.


In een restaurant daarentegen wil je bij voorkeur een droge akoestiek. Want met galm en echo kunnen tafelgenoten elkaar nauwelijks verstaan.


Ook in de huiskamer, eetkamer of een zakelijke vergaderruimte wil je het liefst prettige, redelijk droge akoestiek. Want slechte akoestiek met echo’s en galmen hebben een negatieve invloed op de sfeer en het slagen van een transactie. Je kunt elkaar slecht verstaan. En men raakt snel vermoeid.


Ook in de regie- en opnameruimten van een geluidstudio is gecontroleerde akoestiek essentieel. Want als de akoestiek niet correct is, kun je jouw opnamen niet goed beoordelen; laat staan afmixen. Je kunt situaties krijgen waarbij een track in je eigen studio geweldig klinkt. Maar zodra je deze ergens anders beluisterd, heb je ineens te veel of juist te weinig laag. Of blijkt je hele mix niet te kloppen.


Akoestiek is een complexe wetenschap. Mijn team en ik hebben veel ervaring met akoestische verbeteringen in nieuwbouw, bestaande bouw, geluidstudio’s en andere (professionele) omgevingen.


Voor elk akoestisch probleem kom ik met een passende, betaalbare en mooi vormgegeven oplossing. Of het nu je huiskamer betreft, de vergaderruimte van jouw bedrijf of het akoestisch ontwerp van je geluidstudio of thuisbioscoop.


Neem gerust contact op voor meer informatie.